Mediaxplain Office

Mediaxplain Office Mediaxplain Office Mediaxplain Office Mediaxplain Office

Mediaxplain Office Design by i29

Mediaxplain Office Mediaxplain Office



Behind The Design

At present the area is rapidly transforming into a residential and working area. This interface between
the old and new city and the harbour is reflected in the design for the building. VMX Architects took
full advantage of this location’s strong point – the view of the water and docks – with a completely
open facade. To achieve this, large glass windows in the facade haven’t been set straight but at an
angle (as in a ship’s wheelhouse) to cancel out reflections of the glass.
The interior also refers to the industrial origin of this area. It’s an open plan office with a large open
space at the centre of the building. Following the building’s skeleton with it’s raw concrete walls and
open layout, i29 interior architects proposed an interior with matching materials such as rough oak
wood, black surface walls and furniture, custom designed concrete carpets, gray acoustic ceilings
and a large industrial staircase to connect both office floors.
Large desks made of rough oak wood accommodate the employees overlooking the port at the
front. A strip of private offices, meeting rooms, print area and pantry is placed at the back. Along the
full width of the building a corridor finished in black walls, ceiling and floor connects the different
areas. Seen from the main office area, this corridor operates as a cinema with large projection walls
for the display of digital work, referring to the clients activities as a media agency.



Design by:

i29 Architects

> See all offices by this designer
Location: Amsterdam, Netherlands> See all offices in this country

Photographs by:

Ewout Huibers

Office Size: 10000 sq. ft.


Colours (click to search):